Europese Convergence

17/08/20
Online en in Bammental (Duitsland)

CPT Convergence 2020

Een festival van vredesactivisme

17 – 23 Augustus 2020, Online en in Bammental, Duitsland

    • UPDATE wegens het coronavirus zal de convergence niet op de oorspronkelijk geplande data (11 tot en met 14 juni) plaatsvinden. Er worden digitale bijeenkomsten gepland van 17 tot en met 23 augustus. Afhankelijk van de situatie tegen die tijd wordt ook een fysieke bijeenkomst gepland. Wij hopen hier in juli meer nieuws en details over te kunnen geven.

De convergence van CPT (Christian Peacemaker Teams) verzamelt geinteresseerden vanuit heel Europa voor een festival van activisme rondom vrede en gerechtigheid. Dit jaar is het thema:  “Vrede doen door het ongedaan maken van onderdrukking” .

De convergence is een mooie kans om te leren van praktijkverhalen over vredesopbouw over de hele wereld op basis van geloof. De focus hierbij zal liggen op het Europese programma Aegean Migrant Solidarity (AMS), dat opereert vanaf het Griekse eiland Lesbos.

Iedereen is welkom om meer te leren over het werk van CPT. De voertaal tijdens de Convergence is Engels.

 

Programma

Donderdag 11 juni

Avond – informele kennismaking, nabespreking van demonstraties in Parijs*

 

Vrijdag 12 juni

Ochtend – Wat gebeurt er op Lesbos?

Middag – Twee sessies: Wat kunnen wij doen? En activeer je lichaam!

Avond – Lezing:  “ Vrouwenrechten en vredesopbouw” door Juliane Assmann

Late Avond – muziek en goede gesprekken

 

Zaterdag 13 juni

Ochtend – Onderdrukking ongedaan maken

Middag – Zwemfeestje!

Avond – “Worsteling voor gerechtigheid op de Egeïsche eilanden” Voordracht van korte verhalen en gedichten door Rûnbir Serkepkanî.

Late avond – muziek en goede gesprekken

 

Zondag 14 juni

Ochtend – kerkdienst, thema: de spirituele dimensie van verzet

 

Kosten en registratie

Wij vragen de deelnemers € 50,00 bij te dragen om de kosten van de organisatie te dekken. Mochten de kosten een belemmering zijn neem dan contact met ons op. Registreren als deelnemer kan via dit online formulier

Voor vragen kan contact opgenomen worden via Jakob Fehr (fehr@dmfk.de) of David Lapp Jost (david.lapp-jost@dmfk.de) het verzoek is om uw mail in het Engels te sturen.

* Over de actie in Parijs

De convergence weet zich nauw verbonden met de organisatie “Stop Fuelling War” en andere activisten die zullen gaan demonstreren tegen de Eurosatory wapenbeurs in Parijs van 8 tot en met 13 juni. Hier zullen ook een aantal CPT’ers bij aanwezig zijn. Geïnteresseerden zijn van harte welkom zich hierbij aan te sluiten!

We raden iedereen aan om meer te weten te komen over het werk van www.stopfuellingwar.org en hun acties te ondersteunen.

Ter info: Het is mogelijk om tot donderdagochtend in Parijs deel te nemen aan de demonstraties en dan met ons met TGV van Parijs naar Bammental te reizen om de convergence mee te maken. Via het registratieformulier kan dit collectief geregeld worden.Tags: , ,

Facebook icon Twitter icon

Inschrijven nieuwsbrief

Reacties

Geef een reactie