KoerdistanLocatie: Suleimaniya
Project: Het project bestaat uit het bijstaan van kleine gemeenschappen in de bergachtige grensstreek tussen Irak, Iran en Turkije. Iran en Turkije voeren vaak bombardementen uit boven dit grondgebied en CPT helpt de gemeenschappen zich hier op vreedzame wijze tegen te verzetten. Dit gebeurt onder meer door het internationaal onder de aandacht brengen van deze bombardementen, en het bijstaan van lokale journalisten en mensenrechtenactivisten. Daarnaast wordt op scholen training gegeven in alternatieven voor geweld, door met de leerlingen na te denken over creatieve geweldloze oplossingen voor de problemen waar zij mee te maken hebben.

Grootste succes: gedurende een periode van twee jaar is weinig tot niet gebombardeerd in de regio. Helaas is dit succes niet houdbaar gebleken. Sinds de opkomst van IS, wordt er in de regio weer volop gebombardeerd.
Nog veel te doen: Veel gevluchte bewoners uit het gebied wachten op een staakt het vuren in de regio zodat zij met hun familie terug kunnen keren naar huis. Daarnaast is het onrustig in de wijde regio vanwege de vele vluchtelingen vanuit door IS bezette gebieden.

Actie vanuit Nederland: Het steunen van bombardementen op IS in Irak treft ook de lokale bevolking. Nederland doet aan deze bombardementen mee en staat daarmee toe dat de burgerbevolking door haar ‘bondgenoten’ getroffen wordt. Spreek u uit voor een vreedzame oplossing van dit conflict.

Meer informatie over dit project vindt u op de website van het team (engelstalig): http://cptikurdistan.blogspot.nl/

Weblogs van eerdere delegatiedeelnemers:
https://daaninkoerdistan.wordpress.com

Facebook icon Twitter icon