Word een CPT-erEen CPT’er is iemand die zich betrokken weet bij Christian Peacemaker Teams. Deze mensen hebben deelgenomen aan een delegatie en de training. Daarnaast zijn ze vaak als teamlid verbonden aan een van de projecten. Dit kan op fulltime, parttime of reservistbasis.

De training tot CPT’er is essentieel voor het werk in de teams. Je leert gedurende deze maand over de verhalen achter de verschillende projecten, de filosofie waar vanuit CPT opereert en je wordt geschoold in verschillende vaardigheden die je nodig hebt als teamlid. De setting van de training is ook bedoeld om het leven bij een team te weerspiegelen. Vaak leef je samen in een appartement, wordt er bij toerbeurt gekookt, en is er een rooster voor verschillende huishoudelijke taken. Wanneer je je eenmaal bij een team voegt is het immers noodzakelijk dat zelf ook vanuit een vredige groep te kunnen doen. Een team dat onderling ruziënd over straat rolt zal niet in staat zijn om vrede om zich heen te verspreiden.
Lees voor ervaringen van een van de trainees ook het blog van Irene van Setten via
www.vredeuitnederland.gaatverweg.nl

Fulltime teamleden zijn doorgaans 9 maanden per jaar aanwezig bij een project (3 op, 1 af). Zij worden ondersteund in hun kosten en ontvangen vergoedingen voor zorgverzekeringen etc. Bij een gemiddeld team zijn idealiter op ieder moment minstens twee fulltimers aanwezig.
Reservisten doen het werk voor CPT vooral vanuit hun eigen omgeving. Zij geven presentaties over het project, schrijven persberichten en houden zich bezig met fondsenwerving. Zij zijn per jaar ongeveer een maand aanwezig bij het project waaraan zij zich hebben verbonden.

Facebook icon Twitter icon