Koerdistan – Inval in het huis van Badal Barwary

18/01/21

In de ochtend van 7 december 2020 viel een veiligheidsdienst het huis van het gezin van Badal Barwary, die in de gevangenis zit, binnen op zoek naar persoonlijke eigendommen en lesmateriaal.

Ary Barwary, Badals zoon, vertelde CPT: “Ik was niet thuis, toen ik thuiskwam trof ik een grote puinhoop aan. Mijn moeder en mijn zussen huilden; ze zeiden dat agenten van de veiligheidsdienst in ons huis waren en Badals eigendommen zochten. Mijn vader zit al drie maanden in de gevangenis en we weten niet waar hij is.”

En hij voegde eraan toe: “Terwijl mijn vader in de gevangenis zit, worden wij ook onder druk gezet en bedreigd door de veiligheidsdiensten. We vragen bescherming van de internationale gemeenschap en NGO’s.”

Badal Barwary geeft les op school en is een activist voor burgerrechten. Op 21 augustus 2020 hebben veiligheidstroepen hem zonder gerechtelijk bevelschrift gearresteerd omdat hij opriep tot een demonstratie tegen de vertraging in de betaling van de salarissen van overheidsmedewerkers die al zes maand lang niet zijn uitbetaald.

CPT-Iraaks Koerdistan vraagt de autoriteiten van de KRG om de stem van onze partners te respecteren en Badal Barwary en alle mensen die gevangen zijn gezet omdat ze hun vrijheid van meningsuiting uitoefenden, vrij te laten. Teken onze petitie voor vrijlating van Badal en andere politieke gevangenen in Koerdistan.Tags: , ,

Facebook icon Twitter icon

Inschrijven nieuwsbrief

Reacties

Geef een reactie