PalestinaProject: Het team in Hebron houdt zich voornamelijk bezig met het registreren van verschillende mensenrechtenschendingen in en om de stad. Dit varieert tot het monitoren van schoolgaande kinderen die daarbij vele checkpoints moeten passeren tot het waarnemen of deelnemen aan demonstraties tegen de kolonisatie van Palestijnse huizen of de sloop daarvan wanneer een familielid van een strafbaar feit verdacht wordt.

Grootste succes: Het dorp Susya in de heuvels ten zuiden van Hebron bestaat nog steeds dankzij de internationale aandacht die onder meer CPT hiervoor wist te wekken. Hoewel niet aangesloten op elektriciteit en/of stromend water redden de bewoners zich met bronwater en door voornamelijk Europese landen gedoneerde Zonnepanelen.

Nog veel te doen: De nederzettingen in de rond Hebron blijven zich uitbreiden en daarmee wordt de bewegingsvrijheid van de Palestijnen meer en meer ingeperkt. Ook wanneer er geen nieuws komt uit Hebron is daar nog steeds de altijd aanwezige onderdrukking van een illegale bezetting. CPT zet zich in om ook deze verhalen te vertellen en tegelijkertijd door fysieke aanwezigheid het leven in de stad humaner te maken.

Actie vanuit Nederland: Nederland zegt zich neutraal op te stellen in dit ‘conflict’. Spreek u uit over het verschil tussen een conflict tussen twee strijdende partijen en een bezetting van de ene partij over de andere. Daarnaast worden ook in Nederland veel producten verkocht die afkomstig zijn uit de illegale Israëlische nederzettingen op de Westelijke Jordaanoever. Koop deze producten niet en zorg ervoor dat mensenrechtenschendingen eindigen door ze financieel onaantrekkelijk te maken.

Meer informatie over dit project vindt u op de website van dit team (engelstalig): http://www.cptpalestine.com/

Weblogs van eerdere deelnemers aan een delegatie:
www.vredeuitnederland.gaatverweg.nl
www.adelaarvliegtuit.waarbenjij.nu
www.aartenmaarten.waarbenjij.nu

Facebook icon Twitter icon