Online Event: Decriminaliseer de strijd van oorspronkelijke bevolkingen

29/11/20
Online

Bijeenkomst en Twitterstorm

Zondag 29 november 22:00 uur

Een samenwerking tussen Christian Peacemaker Teams en Fosna

 

In Palestina en Noord-Amerika hebben leiders van de oorspronkelijke bevolking te maken met koloniale regeringen die pogen hun verzet strafbaar te maken.

Dit online evenement biedt een podium aan Palestijnse en Native American stemmen, die zullen vertellen over de impact van kolonisme op hun levens. De focus zal liggen op de wijze waarop staten het strafrecht gebruiken om land te controleren en de mogelijkheden tot verzet te beperken.

De spreektaal tijdens de bijeenkomst is Engels. Inschrijven kan hier

 

Sprekers

Gespreksleider: Khury Petersen-Smith

Khury Petersen-Smith is op dit moment de Michael Ratner Middle East fellow bij het Institute for Policiy Studies in de USA. Hij doet onderzoek naar de Verenigde Staten, grensbeleid en migratie. Khury is afgestudeerd aan de Clark University Graduate School of Geography in Massachusetts, waar hij zijn scriptie scheef over militarisatie en soevereiniteit. Hij is een van de co- auteurs en organisatoren van het Black solidarity with Palestine evenement in 2015, was werd gesteund door meer dan 1.100 niet witte activisten, artiesten en academici.

 

 

Tariq Hathaleen

Tariq is 24 en studeert Engelse lesmethoden aan de universiteit van Hebron. Hij is afkomstig uit het dorp Um al-Khair en is al meer dan vijf jaar actief als vredesactivist. Hij is hierbij betrokken geraakt toen hij vanuit zijn eigen ervaring observeerde dat er meer mensen nodig zijn die zich uitspreken tegen de vernietiging van huizen. Hij hoopt op deze manier zijn gemeenschap te verdedigen.

 

 

Celeste Smith

Celeste is directeur van Skywomans Garden en Project Lead van Ga Gitigemi Gamik. Celeste maakt deel uit van de Wolf Clan en is afkomstig uit de Oneida/Mohawk volken van Six nations en Grand River Territory. Ze is overlever van intergenerationeel trauma en heeft het tot haar missie gemaakt om vrouwen te helpen hun connectie tot het land en manier van leven weer op te bouwen. Celeste is een Seed Steward, traditioneel landbouwer en voormalig professor van traditionele ecologische kennis op Niagara College.

 

Eid Hathaleen

Eid is een van de oudsten van de Um al-Khair gemeenschap in Palestina. Hij heeft veel door Europa en de USA gereisd ter promotie van mensenrechten en de geweldloze strijd van de Palestijnen tegen onderdrukking. Onder andere in Den Haag en Washington DC, plaatsen waar Palestijnse stemmen weinig gehoord worden, gaf hij presentaties.

 

 

Krystal Two Bulls

Krystal Two Bulls heeft een Oglala Lakota een Noorderlijke Cheyenne achtergrond en is afkomstig uit Lame Deer, Montana. Ze is directeur van LANDBACK en heeft uitgebreide ervaring als organisator van campagnes voor sociale, raciale en klimaatrechtvaardigheid.

 

 

 

Murad Odeh

Murad Odeh is een Palestijnse activist en gemeenschapsleider. Hij is geboren en getogen in een Palestijns vluchtelingenkamp op de Westelijke Jordaanoever. Hij heeft meegewerkt aan de oprichting van vele groepen en netwerken in Palestina, gericht op het recht op terugkeer, internationale solidariteit en politieke betrokkenheid.

 

 

 

Kunst en Gedichten

Voulette

Voulette is geboren in Amman (Jordanië) en groeide op in de USA. Ze studeert Ethnische en Arabische culturen aan de universiteit van Berkely en is lid van Students for Justice in Palestine bij die universiteit. Voulette is ook lid van de Palestinian Youth Movement en was finalist voor hun Ghassan Kanafani schijversbeurs in 2018.

 

 

 

Deze bijeenkomst wordt ondersteund door:

  • Adalah Justice Project (AJP)
  • American Muslims for Palestine (AMP)
  • Des Moines Catholic Worker (DMCW)
  • Fellowship of Reconciliation (FOR)
  • Independent Jewish Voices (IJV)
  • Inter Religious Task Force on Central America (IRTF)
  • On Earth Peace (OEP)
  • United Network for Justice and Peace in Palestine & Israel – Toronto (UNJPPI)
  • US Campaign for Palestinian Rights (USCPR)
  • World Beyond War (WBW)Tags: , ,

Facebook icon Twitter icon

Inschrijven nieuwsbrief

Reacties

Geef een reactie