Gezondheid oorspronkelijke bevolking Noord-Amerika in gevaar wegens economische belangen

22/06/20
logboek van binnenrijdende voertuigen van houtbedrijf

Een vraag om gebed voor alle inheemse gemeenschappen die onderworpen zijn aan regeringen die hen tijdens deze Covid-19 epidemie behandelen als wegwerpartikelen.

In heel Noord-Amerika houden mensen zich aan social distancing. Helaas hebben politici die bedrijfsbelangen dienen de mijnbouw en grondstofwinning geclassificeerd als ‘essentieel’ werk. Op het grondgebied van de Wet’suwet’en gaan de werknemers van Coastal Gas door met het werk aan de pijpleiding. Jen Wickham van de Wet’suwet’en Territory heeft gerapporteerd dat veel van het personeel niet de juiste PPE (persoonlijke bescherming) draagt, waarmee de hele gemeenschap in gevaar wordt gebracht. De kans op besmetting door deze werknemers is reëel. In LaLoche, een Dene-dorp in Noord-Saskatchewan, hebben de bewoners momenteel te maken met een uitbraak van Covid-19 als gevolg van de terugkeer van een werknemer uit de olievelden van Alberta.
 

Ondertussen heeft de Navajo gemeenschap, waarvan een derde van de inwoners geen stromend water heeft, het hoogste percentage infecties per hoofd van de bevolking in de Verenigde Staten van Amerika . Artsen zonder Grenzen heeft medische teams gestuurd om te helpen, maar de Amerikaanse federale overheid blijft hen hulp onthouden.
 

Het verspreiden van ziekten naar oorspronkelijke bevolking gaat hand in hand met kolonialisme. Het is misschien dan niet pokken in dekens, maar het openen van industriële huisvesting in de buurt van inheemse gemeenschappen, de instandhouding van ontoereikende huisvesting en sanitaire voorzieningen in de reservaten, schept samen met het gebrek aan gezondheidszorg de condities waarin Covid-19 zich kan verspreiden.Tags: , , , ,

Facebook icon Twitter icon

Inschrijven nieuwsbrief

Reacties

Geef een reactie