Dünya Rasheed kwam om door Turkse bombardementen, laat haar de laatste zijn, teken de petitie #Endturkishbombing

12/10/18

Wist u dat Koerdische burgers in Koerdistan doorlopend gebombardeerd worden door het Turkse leger? Hierbij is deze week de tiener Dünya Rasheed, afkomstig uit het dorp Helania (Mergasur) omgekomen.

Dünya Rasheed werd geraakt door een mortier terwijl zij met haar broers en zussen de oogst binnenhaalde. Ze werkten overdag, op hun eigen grond. De soldaten die de mortier op hen afvuurden hadden vrij zicht op hun activiteiten. Het is een wonder dat alleen Dünya is omgekomen. Zij overleed aan haar verwondingen voordat haar familie haar naar een ziekenhuis heeft kunnen brengen.

Het Turkse leger heeft bewijzen van deze actie verduisterd en gepoogd de lokale bevolking te dwingen tot het verwijderen van videomateriaal van dit incident.

Dünya is gedood op haar eigen land door het Turkse leger, vanuit een door Turkije gebouwde militaire basis op het Koerdisch-Irakees grondgebied. Turkije stelt actie te ondernemen tegen de PKK, maar in het betreffende gebied bevinden zich alleen maar onschuldige burgers.

Tot nu toe heeft de media niet tot nauwelijks over dit incident gerapporteerd.

De familie van Dünya verklaart “Wij denken dat Turkije Koerden in het algemeen aanvalt – jong of oud, man of vrouw, het maakt ze niets uit. Wat hebben wij misdaan? Wij kunnen er niets aan doen geboren te zijn als Koerd”.

Als u niets doet, sterft het verhaal van Dünya’s dood met haar. Dergelijke ‘incidenten’ zullen vaker voorkomen. Onderneem actie, teken de petitie om deze aanvallen op Koerdische burgers te beëindigen!Tags: ,

Facebook icon Twitter icon

Inschrijven nieuwsbrief

Reacties

Geef een reactie