Solidarity with Palestine

29/11/18
Vondelkerk, Vondelstraat 120, Amsterdam

Kunst, Solidariteit en Palestina presenteert:

Solidarity with Palestine

De pianist van Yarmouk

Aeham Ahmad groeide op als een Palestijnse vluchteling in het vluchtelingenkamp Yarmouk in Syrië. Vanaf zijn vijfde jaar leerde hij piano spelen. Yarmouk werd sinds 2013 door verschillende partijen in de burgeroorlog betwist. In deze tijd trad Ahmad met zijn piano op op straten en openbare plaatsen. Video’s van deze uitvoeringen, vaak met kinderen als publiek, werden gedeeld op sociale netwerken en zijn verhaal werd breed verspreid. In 2015 vluchtte hij voor IS uit Yarmouk en kwam als vluchteling in Duitsland terecht. (bron: Wikipedia)

Teatro di Nascosto

‘Verzet en dromen’ is op vele plaatsen in Europa en Palestina (festivals, bedoeïenendorpen) gespeeld. Een bedoeïenenvrouw vertelt over haar leven in het vluchtelingenkamp Jabal al Baba dat tegenover een Israelische kolonie ligt, en volgens aankondiging ieder moment helemaal afgebroken zou kunnen worden. Ondersteund door muziek en beeldmateriaal krijg je een uniek inkijkje in een wereld die veelal voor ons gesloten blijft. Het Teatro di Nascosto viert dit jaar zijn 20 jarig bestaan.

Meer informatie en kaarten: https://www.docp.nl/29-nov-amsterdam-vondelkerk-de-pianist-van-yarmouk-en-teatro-di-nascosto-verzet-en-dromen/ 

Facebook icon Twitter icon

Inschrijven nieuwsbrief

Reacties

Geef een reactie