Vierde advent: Liefde is eenheid

23/12/18

CPT’ers nemen deel aan een geweldloze demonstratie in solidariteit met migranten in detentie.

Liefde is Pikpa, waar een veilige plek is gecreeërd voor mensen die herstellen van het geweld van grenzen. Waar ze tot rust kunnen komen en zichzelf de tijd kunnen geven hun gebroken hart te helen en weer te laten dansen.

Liefde is de inzet van de dappere advocaten van Legal Centre Lesvos en HIAS, die zich dag en nacht inzetten om migranten bij te staan bij hun asielaanvragen, terwijl de verschillende Europese landen opzettelijk en systematisch hun eigen wetten en verdragen afbreken om migratie tot criminaliteit te degraderen.

Liefde is de No Border Kitchen, waar voedsel wordt verstrekt aan hen die door alle anderen in de steek worden gelaten.

Liefde is het onvermoeibare werk van de activisten van Deportation Monitoring Aegean, die een weg vinden door het ontransparante systeem dat migranten hun fundamentele rechten ontzegt, om te voorkomen dat de migranten gedeporteerd worden.

Liefde is de deur die in ongehoorzaamheid opent voor de vreemdeling in een wereld waar meer muren worden gebouwd dan dat er bomen worden geplant. Liefde is de oase waar vermoeide voeten en de vervolgde kinderen van moeder aarde tot rust komen. Liefde is de plaats waar lokale bevolking, migranten, sympathisanten en mensenrechtenactivisten samenkomen om grenzen en onderdrukking, opgelegd door de staat en de EU, in eenheid te weerstaan.


Runbir Serkepkani, is geboren in 1984 in het dorp Serkepkan, in het noorden van de Zagros bergketen. Runbir woont op Lesbos waar hij deel is van het CPT-team. Hij houdt van poëzie, wandelingen, diepgaande gesprekken en verzet tegen onrecht en kapitalisme.

 

Facebook icon Twitter icon

Inschrijven nieuwsbrief

Reacties

Geef een reactie