Het onmogelijke is werkelijkheid geworden; Las Pavas staat op de kaart

19/07/19

“Ik dank God en iedereen die ons heeft ondersteund, want door jullie hulp is het onmogelijke werkelijkheid geworden” Aldus Don Misael Payares, gemeenschapsleider van Las Pavas. “Ik ben intens gelukkig en wil deze vreugde met jullie allen delen.”

De gemeenschap Las Pavas heeft moeilijke decennia achter de rug. Ze zijn gebleven en hielden vast aan hun recht het land te bewerken, de levens van hun dierbaren te beschermen en aan hun rotsvaste geloof in God.

Nu viert de gemeenschap feest, samen met ASOCAB, de regionale organisatie van campesinxs. Op 14 en 15 juni 2019 werd de gemeenschap bezocht door een commissie van het kadaster (ANT) vergezeld door de Verenigde Naties om vast te leggen welk land staatseigendom is. Deze eigendommen “zijn geregistreerd op last van de regering, wat maakt dat het kadaster verantwoordelijk is voor het beheer” stelt advocaat van de gemeenschap, Jorge Niño. “Wij danken God en allen die hebben gewerkt aan de realisatie van dit wonder. Moge God dit project blijven zegenen.” Zegt Eliud Alvear, een andere gemeenschapsleider.

De advocaat legt het als volgt uit: “Het werk van het Kadaster en de VN was succesvol. Het was een geweldige dag die het geloof en de hoop bevestigt en motiveert om de strijd voor hun gebied voort te zetten. Dit is een overwinning voor allen die de gemeenschap hebben ondersteund, want jullie bijdragen en begeleiding hebben deze droom tot realiteit gemaakt.”

Tags: ,

Facebook icon Twitter icon

Inschrijven nieuwsbrief

Reacties

Geef een reactie