Het licht van Christus in Al-Khalil

25/12/18

“Het licht schijnt in de duisternis en de duisternis heeft het niet in haar macht gekregen” – Johannes 1:5

“Hij voert hen van de duisternis naar het licht” – Koran 2:257

Kerst valt vlak na de zonnewende, de donkerste dag van het jaar. In deze duisternis komt het licht van Christus als symbool van hoop van de mensheid op vrede, liefde en gerechtigheid. Het licht van Christus is universeel en inclusief, omvat alle volken, religies, landen, gemeenschappen; het hele universum. Het schijnt zelfs daar waar onze zintuigen het niet waar kunnen nemen. Te midden van horror, onrecht, ongelijkheid en al wat zich in de duisternis afspeelt.

In Al Khalil ervaren wij als CPT’ers het licht van Christus in de warme lach van de mensen die wij dagelijks ontmoeten, zelfs wanneer zij vernederd en onderdrukt worden.

Wij ervaren dit licht in ieder kind dat elke ochtend het checkpoint passeert, ondanks de permanente angst voor geweld en arrestatie onderweg naar school.

Het licht schijnt in de gezichten van de winkeliers, die standvastig iedere dag hun winkel openen, met de grote kans niet een shekel te verdienen.

De organisaties waarmee wij optrekken om onderdrukking en geweld te transformeren worden verlicht in hun overtuiging, moed en vasthoudendheid.

Hoewel de situatie soms hopeloos voelt, gaan wij door omdat het licht in onze harten nog brandt.
“Ze poogden ons te begraven, maar wisten niet dat wij zaden zijn.” Deze hoop is ons licht van Christus.


Lisa Pires komt uit India. Ze is lid van de Presentation Sisters, een katholieke zusterorde. Ze was tevens fulltime lid van het CPT-team in Hebron, en van plan daar drie jaar te dienen, maar werd afgelopen september de toegang tot het land ontzegd.

Facebook icon Twitter icon

Inschrijven nieuwsbrief

Reacties

Geef een reactie